geluidsnabewerking

Geluidsnabewerking

voor film- en TV producties

tel: 06-532 03 033
Olivier Nijs Geluid Studio 2013

Wanneer een film door de editor is gemonteerd, zullen er nog een aantal bewerkingen moeten plaatsvinden om de sfeer te bereiken waarnaar gezocht wordt in een productie.

Niet alleen bij het beeld, maar ook bij het geluid kunnen nog een aantal correcties nodig zijn, zoals verbetering van de verstaanbaarheid, het elimineren of vervangen van storende achtergrondgeluiden, het toevoegen van geluidseffecten, het beter in balans brengen van muziek, stem en effecten en vooral niet te vergeten: het afmixen voor broadcast, internet, dvd/blu ray en bioscoop.

In het traject van de nabewerking zal er rekening mee worden gehouden voor welk publiek een film bestemd is. Een geluidsmix voor de bioscoop vraagt een andere benadering dan die voor internet. De speakers van een mobiele telefoon klinken nu eenmaal niet hetzelfde als die in een bioscoopzaal.

Het beoordelen van de kwaliteit van het geluid in een productie is mede afhankelijk van de goede oren van de geluidstechnicus, maar vooral ook van de goede akoestische- en technische voorzieningen van de studio.

WAD Teaser

WAD; Leven op de grens van water en land

De vandaag gelanceerde teaser van de nieuwe natuurfilm ‘Wad; leven op de grens van water en natuur’ geeft een voorproefje van het filmische spectakel van volgend najaar. Als eerste filmploeg wist de crew van Ruben Smit Productions nog niet eerder gefilmde beelden te vangen, zoals de geboorte van de zeehonden en het onderwaterleven in de Waddenzee.

Wat anderen over mij zeggen

“Olivier has developed a broad range of skills in the field of sound recording. I had a pleasant collaboration with Olivier and hope to work with him again in the future.”

Parisa Yousef DoustfilmmakerWebsite

“Olivier is just Top-notch! He did excellent work at my latest short film (Awakening).”

Jamel Aattacheregisseur, producenthttp://www.jamelaattache.nl

“Olivier has a great acquipment and does his job professional.”

Marijke van der PuttenFilmmaker, sr.consultant, presidente ToonBeeldInspirae

“Fijne vent om mee te werken!!”

Melchior VerheezenEigenaar CONCPT ProductiehuisConcpt