Berichten

Dinsdag 6 mei wordt de eerste Luistersessie georganiseerd. Deze zal plaatsvinden in Theater De NWE Vorst in Tilburg om 20:00u. In samenwerking met Dedicon en Anderslezen.nl heb ik contact gezocht met blinde en slechtziende mensen om van gedachten te kunnen wissellen over de opnames. Reserveren is aan te bevelen i.v.m. beperkt aantal beschikbare plaatsen.

Luisteren is een kunst. Enige tijd geleden werd ik door een journalist gewezen op een boek van John M. Hull (Touching the Rock). Deze auteur beschrijft in dagboekvorm zijn ervaringen van het op latere leeftijd blind worden. Met name de voor hem veranderende betekenis van geluid intrigeerde mij als geluidskunstenaar zeer. Zo beschrijft hij een middag in het park waar een kind aan het schommelen is. Op het moment dat het kind van de schommel stapt houdt deze voor hem op te bestaan.
Mede door dit boek is het idee ontstaan om luistersessies te organiseren voor luisterexperts. Mensen die niet worden “gehinderd” door visuele informatie, maar voornamelijk reageren op wat zij horen. Ik ben bijvoorbeeld benieuwd of zij de lente kunnen horen.

Lees meer