Berichten

Morgen is het zover. Dan heeft de computer op mijn zolder het een jaar lang volgehouden. Dat op zich vind ik voor een Windows machine al een wonder wat ik nooit had verwacht. Afgelopen week ben ik alvast begonnen met het analyseren van de opgenomen bestanden. Dat wordt nog een flinke kluif. Zo wilde ik alvast een deel van de bestanden op DVD branden maar stuitte daarbij al op een probleem. Een directory kan maar 1000 bestanden aan. Wat al wel een intrigerend beeld opleverde was de grafiek van het volume verloop van alle opnames. Elke dag is een boogje. Dat had ik wel verwacht. Wat ik niet had verwacht is dat de curve elke dag anders is. Zo lijkt het alsof het stilste punt van de dag op een doordeweekse dag op een ander moment ligt dan in het weekend.
Het intrigerende van het materiaal komt waarschijnlijk dus pas goed tot zijn recht als ik de juiste parameters voor de analyse heb gevonden.

Op de afbeelding zijn de gemiddelde volumes per opname gedurende 7 dagen te zien.

In het logboek houd ik een soort dagboek bij waarin voor mij relevante auditieve waarnemingen worden vermeld.

 

21 maart 1e dag van de lente! Een nieuw begin. Start van de Yearscrobbler. Vandaag is het erg wisselvallig weer geweest. Door de warme dagen van de afgelopen week beginnen veel planten al uit te lopen. Al Veel vogels gehoord ’s morgens.
21 april De Applicatie draait nu 1 maand. Intussen is er de warmste aprildag ooit gemeten in De Bilt. Het gevolg is dat er al veel buren in hun tuin zitten en er veel activiteit op straat is. De bomen schieten door het lekkere weer veel eerder in het blad dan andere jaren. De jaarlijkse trucktour voor gehandicapten is geweest (heel de dag toeterende trucks).
7 mei Regen! De eerste regendruppels sinds de start van het project. Volgens de weerberichten blijft nu dan ook de hele week nat. Met als gevolg dat de temperaturen ook eindelijk weer een beetje normaal zijn voor de tijd van het jaar.
8 juni Het KNMI heeft een weeralarm afgegeven. ’s Avonds is er een bolbliksem waargenomen. In Goirle is iemand overleden door een blikseminslag. Na een erg drukkende dag is er aan het eind van de dag verlichting met een enorme hoeveelheid regen.
26 juni Het wil maar geen zomer worden. Intussen loopt het project al wel ruim 3 maanden. Op dit moment bestaat de verzameling uit bijna 10.000 audio fragmenten!
20 juli De kermis is weer begonnen. Gelukkig mag de helikopter dit jaar maar 1 dag vliegen. Verder zal er waarschijnlijk met enige regelmaat een en ander te horen zijn van de “bierhal”. verder laat het echte zomerse weer nog steeds op zich wachten.
6 september De “zomer” is voorbij! We hebben er niet veel van gemerkt dit jaar. Het lijkt de afgelopen week al herfst te zijn.
14 september Deze week was het dus zo ver. Herfst. De bomen beginnen al te verkleuren en blad te verliezen. ’s nachts is het al beduidend kouder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer