Berichten

De Levende Rivier

Dit jaar spelen een aantal natuurdocumentaires een belangrijke rol in mijn werk als geluidsman / audionabewerker. Het begint er op te lijken dat ik eindelijk een voet tussen de deur heb gekregen in de fascinerende wereld van de natuurfilm. Begin mei ben ik begonnen met de geluidsafwerking van de eerste van drie documentaires van de west-Brabantse natuurfilmer Cees van Kempen. Intussen is de eerste ruwe mix ingestuurd voor het vermaarde Jackson Hole Festival. Voor deze documentaire was ik verantwoordelijk voor de gehele audio edit en alle foley opnames. Het geluid zal worden afgewerkt in 5.1 surround. De muziek voor deze serie is van de hand van Jos Jansen van Big Orange. Deze serie zal eind van dit jaar worden uitgezonden door VARA-BNN deze exacte data zijn nog niet bekend.

Levende Rivier

Een ander erg mooi project wordt een driedelige natuurserie van de maker van De Nieuwe Wildernis, Ruben Smit. De prachtige teaser zegt meer dan duizend woorden. Ook hiervoor zal ik de geluid edit verzorgen in 5.1 surround in samenwerking met natuurgeluiden expert Henk Meeuwsen.

Na de Nieuwe Wildernis komen Ruben Smit en de VARA samen met de nieuwe tv-serie de Levende Rivier. Deze nieuwe serie gaat over het leven in, op en rond de Nederlandse rivieren. De Levende Rivier vertelt het verhaal van een man in een kano die reist over de rivier de Rijn vanaf de Duitse grens tot de uitmonding in de Noordzee. Rondom de kano ziet de kijker de Nederlandse natuur op een indrukwekkende manier. Zo zien we uiterwaarden, bossen, beekjes die allemaal met elkaar in verbinding staan en vele bijzondere dieren die in en rondom de rivieren leven. De serie is opgedeeld in vier gedeeltes. Deel 1: De Gelderse Poort, deel 2: Neder-Rijn en Lek, deel 3: Biesbosch en tot slot deel 4: Delta. Deze nieuwe serie komt in de herfst van 2015 op televisie.

Volg de Levende Rivier op Facebook.