Berichten

Quantum Zeno filmposter

Quantum Zeno is vanaf vandaag ook te vinden op Film1

In een wereld waarin emoties zich afspiegelen op de omgeving, loopt je koffie over als je verdrietig bent en knapt er een lamp als je schrikt. Iedereen heeft deze emo-chemische reacties. Iedereen, behalve de zestienjarige Melle Berends. Soms twijfelt hij of hij überhaupt wel echt iets voelt. Tot zijn vriendin Veerle het uitmaakt. Dan bundelen al zijn gevoelens samen tot een allesvernietigende kracht: zijn liefdesverdriet trekt een komeet aan op de aarde. Het is aan het Genootschap voor Emo-Wetenschappelijk Onderzoek om Melle van zijn liefdesverdriet af te helpen, voordat het te laat is. Maar hoe help je iemand zo snel van zijn liefdesverdriet af?

Quantum Zeno is een afstudeerproject van Ivo van Aart aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Door gebruik te maken van CineCrowd – het crowdfunding project voor Nederlandse films – wist hij deze productie van 55 minuten te financieren. Van Aart werkte anderhalf jaar lang aan Quantum Zeno, samen met een crew van zeventig jonge professionals en filmstudenten.

Afgelopen zondag heb ik een pilot scene gedraaid voor de afstudeerfilm van Ivo van Aart. Samen met Daan Windhorst heb hij een verhaal ontwikkeld wat hij wil gaan verfilmen, Daan heeft afgelopen maanden geschreven aan een spannend verhaal met de werktitel Quantum Zeno. Een absurde fantasievolle film over het onnavolgbare van emoties.
Samen met een illustrator gaat Ivo de komende maanden aan het werk om dit pretentieuze project gefinancierd te krijgen.  Het camerawerk word gedaan door Paul Damen.

In de eerste scene zijn te zien: Joeri Heegstra (Melle), Cas Enklaar (Lou) en Relingde de Graaff (Iona)