Op 25 oktober 2017 werd filmmaker Joost van der Werf geïnstalleerd als Pottekèèker van het openbaar carnaval in Kruikenstad. Samen met zijn filmploeg toog hij in het carnavalsjaar 2017-2018 door Kruikenstad om vijf verhaallijnen te volgen. Het betekende de start van een  uniek project waarin Joost op zoek ging naar de wereld die ‘Karneval in Kruikenstad’ heet.

Voor mij als verantwoordelijke voor de mixage lag de grootste uitdaging in het auditief samen laten vloeien van de verschillende shots tot een vloeiend geheel. In bijna elk shot was muziek te horen. Het risico was dus groot dat het verhaal te fragmentarisch zou worden. Daarnaast is het wonderwel goed gelukt om in al die chaos de verstaanbaarheid over eind te houden.

In samenwerking met Carnavalsstichting Tilburg zocht Joost naar de verschillende belevingswerelden van carnavalvierende Kruiken en Kruikinnen. Het prachtige document geeft een oprechte en eerlijke inkijk in het openbaar carnaval in Kruikenstad. Een inkijk in hoe het carnaval in Kruikenstad zich in 55 jaar heeft ontwikkeld tot wat het nu is én hoe het gevierd wordt met allerlei tradities en gebruiken! Maar ook een document dat laat zien welke rol carnaval speelt bij thema’s als verbinding, verbroedering en saamhorigheid en hoe dat ons Kruiken en Kruikinnen samenbrengt.

Voor deze documentaire verzorgde ik de opname van het locatiegeluid samen met collega’s Frank Ikink en Kevin Marijnissen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de audionabewerking.

Zaterdag 19 januari gaat de film in premiere in de concertzaal. Helaas is deze vertoning al helemaal uitverkocht.

  • Regie: Joost van der Werf , Ruut van der Beele
  • Camera: Alex de Bont, Kees Stadelman en Etienne Manuhuwa
  • Geluid: Olivier Nijs, Frank Ikink en Kevin Marijnissen