Komende week ga ik een paar daagjes meedraaien in het team van IO Filmproducties. Onder leiding van regisseur Stefan Brenninkmeier en cameraman Robert M. Berger ga ik het geluid verzorgen voor deel 5 van The Entertainment Experience.

Publieksfilm
Letterlijk iedereen kan meedoen met zijn of haar aandeel in Pauls film, die bestaat uit acht delen van ieder ongeveer drie minuten. Actrice Kim van Kooten schreef het script voor het eerste deel, dat als basis dient voor de beginnende of juist ervaren filmmakers. De duizenden talentvolle deelnemers borduren verder op Kims script en bepalen dus de rest van de film helemaal zelf. Regisseurs en acteurs verfilmen het script, muzikanten componeren de ondersteunende muziek en schrijftalenten buigen zich alvast over het vervolg van de film. De creatiefste, spannendste of juiste grappigste inzendingen worden daadwerkelijk in de film opgenomen en ook dit is in handen van het Nederlandse publiek. Zij stemmen op de ingezonden creaties en bepalen daarmee wat er straks op het witte doek vertoond wordt.

Uiteindelijk komen er twee versies van de film: een ‘user generated’- en een ‘user inspired’-variant. De ‘user generated’-versie wordt gemonteerd met de daadwerkelijke inzendingen van de winnende deelnemers. Daarnaast maakt Verhoeven zijn eigen professionele remake van diezelfde inzendingen (‘user inspired’). Hiervoor werkt hij samen met een team van professionals, waaronder regisseur Martin Koolhoven (‘Het Schnitzelparadijs’) en acteurs als Peter Blok (‘Zwartboek’) en Ricky Koole (‘Sonny Boy’). A.s. donderdag brengt Veronica de première van het eerste deel van Pauls versie en de volledige film is voor het eerst te zien tijdens de Veronica Meimaand Filmmaand 2012.

Meer informatie over het project en deelname is te vinden op www.entertainmentexperience.nl.