Komende week mag ik het geluid verzorgen voor een productie van de jonge documentairemaker Rick Roos. In deze documentaire staat het requiem van de Joodse componist Hans Lachman centraal. Hans Lachman woonde in Berlijn toch de tweede wereldoorlog uitbrak. Hij vluchtte naar Amsterdam, maar was ook snel daar niet meer veilig. Uiteindelijk vond hij een onderduikadres bij de Limburgse pastoor Vullinghs. De pastoor is later ontmaskerd en gedeporteerd naar Bergen-Belsen en Lachman overleefde de oorlog. Als dank schreef Lachman een typisch katholiek Requiem.

Het Grubbenvorster “Comité REQUIEM for Freedom “ organiseert in samenwerking met Agnes Music Management uit Gorinchem de uitvoering op 9 en 10 april 2015 in de Parochiekerk van Grubbenvorst.

Orkest en Kamerkoor Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden

Solisten:

Channa Malkin – Sopraan
Stephan Adriaens – Tenor
Nitzan Laster – Cello
Gerben Budding – Orgel
pianist

Schola Cantorum Ward instituut o.l.v. Cyriel Tonnaer (Gregoriaans)

Aan deze uitvoeringen zal niet alleen regionaal maar ook landelijk aandacht worden besteed. Het wordt een concert met grote artistieke kwaliteit door het professionele orkest Ars Musica onder leiding van de dirigent Patrick van der Linden, diverse toonaangevende solisten en het van zeer hoog niveau Kamerkoor Ars Musica.

Door de multimedia concertvoorstelling wordt het Requiem in een breder kader gepresenteerd en wordt zodoende het publiek begeleid in de ervaring door getoond beeldmateriaal.

Lees ook: http://www.kri-web.nl/uncategorized/requiem-van-lachman/