foley-studio

Door de komst van een serie natuurdocumentaires van natuurfilmer Cees van Kempen voor onder andere VARA-BNN heb ik een aantal grondige uitbreidingen en verbeteringen in mijn studio doorgevoerd. Zo is de Avid Pro Tools set opgewaardeerd naar een volwaardige Pro Tools HD 12 versie. Hiermee ben ik in staat om volledige surround mixen te realiseren. Daar hoort natuurlijk de nodige hardware bij, een andere geluidskaart en een aantal nieuwe Genelec 8040 speakers.

Foley

Voor deze documentaires ben ik verantwoordelijke voor de complete edit van het geluid inclusief alle foley. Tijdens de inventarisatie van deze eerste documentaire besloot van Kempen om deze ook in te sturen voor het gerenommeerde natuurfilm festival Jackson Hole. Waardoor een enorme verschuiving van de initiële deadline ontstond en is het me dan ook niet gelukt om een opnamecabine te realiseren in de studio. Deze gaat er de komende maanden wel komen. Hierdoor word ik veel minder gestuurd door de geluiden die door medegebruikers van het pand worden geproduceerd. In deze foley cabine komt een afkijkmogelijkheid met eigen geluidsmix. Verder is het mogelijk om de computer op afstand te bedienen. Op deze manier kan ik toch zonder hulp van derden alle foley geluiden opnemen. De muziek komt voor rekening van Jos Jansen van Big Orange.

Akoestiek

Door de uitbreiding van speakeropstelling naar surround is het ook nodig om de akoestische maatregelen die ik eerder nam nog eens onder de loep te nemen en deze ook uit te breiden voor gebruik in een 5.1 surround opstelling. De informatie die ik vond op de site van Arqen en Ethan Winer is daarbij erg waardevol.

3 antwoorden
  1. Arthur Mekenkamp
    Arthur Mekenkamp zegt:

    Dat heb ik nou met die polar flow ook. Heerlijk hoe je de HF max nu kan uitlezen tegenover de hartrates in elke automatic lap. Wel synchroniseren natuurlijk, maar dan heb je ook wat :-)

Reacties zijn gesloten.