In 2016 kreeg Eelco de Gooijer na een lang euthanasie traject eindelijk de verlossing waar hij al zo lang naar verlangde. Hij vroeg filmmaker Jesse van Venrooij om zijn verhaal in beeld te brengen.

We zijn intussen een jaar verder en na een zeer succesvol crowdfunding campagne kan de documentaire nu afgemaakt worden. Begin februari 2018 zal de film in premiere gaan in 013  in Tilburg. Een plek waar Eelco jaren als vrijwilliger heeft gewerkt.

Olivier Nijs Geluid verzorgt de audionabewerking voor dit project.

Hoe zien de laatste momenten er uit van een man die er zelf voor kiest om uit het leven te stappen, via de voordeur; middels euthanasie omdat hij psychisch ondraaglijk en uitzichtloos lijdt en het leven moe is. Het was Eelco’s wens om zijn laatste fase in beeld te laten brengen maar ook om daarna te laten zien hoe het zijn nabestaanden vergaat. Zijn missie: psychisch lijden en de dood als uitzonderlijke oplossing meer bespreekbaar maken in de samenleving. Een grote maatschappelijke missie maar vooral een intieme film over vriendschap en het loslaten van de mensen die je liefhebt. In de film zien we een groot contrast tussen Eelco die in de media zijn mannetje staat, zelverzekerd overkomt. Daar tegenover de meest kwetsbare relaties in zijn leven en het afscheid nemen van zijn familie en allerliefste vriendin.

Lees verder op Cinecrowd