Regie: Gijs Pouwels
Camera: Adriaan van de Polder

Rem werkt in de printerruimte van grafisch ontwerp-studio Common Sans, een tamelijk verouderd DTP- kantoor dat ietwat merkwaardig is gelegen middenin het financiële centrum van de stad. Het bedrijf specialiseert zich met name in saai drukwerk als visitekaartjes, briefpapier en verpakkingsmateriaal. Rem is erg tevreden met zijn eenvoudige baan, die vooral bestaat uit het voordrukken, snijden en inbinden van het middelmatige drukwerk dat door zijn ijverige collega’s wordt ontworpen.

Sinds enkele dagen wordt Rem getergd door een merkwaardig probleem. Iedere nacht, vanaf het moment dat hij in slaap valt tot in de vroege ochtend, slaapwandelt hij aan een stuk door, alvorens hij uitgeput wakker wordt door het afgaan van zijn wekker. Hoewel de wandelingen zich in eerste instantie nog beperken tot zijn eigen appartement ontwikkelt de kwaal zich snel van kwaad tot erger, waardoor uitstapjes buiten de deur eerder regelmaat dan uitzondering zijn. Rem ondervindt hierdoor overdag steeds meer problemen van de nachtelijke escapades van zijn uitbundige, slaapwandelende alter-ego. Bovendien leidt zijn gebrek aan concentratie ertoe dat hij steeds meer fouten maakt op zijn werk, en zijn zorgeloze leventje onder druk komt te staan.

Rem zet alles op alles om achter de oorzaak en een oplossing voor zijn probleem te komen. Huisarts, specialist en psycholoog weten zich weinig raad met zijn klacht. En als zijn oververmoeidheid er overdag ook nog eens voor zorgt dat de grens tussen realiteit en fictie vervaagt, slaat de twijfel toe over de aard van Rem’s probleem.