In het logboek houd ik een soort dagboek bij waarin voor mij relevante auditieve waarnemingen worden vermeld.

 

21 maart 1e dag van de lente! Een nieuw begin. Start van de Yearscrobbler. Vandaag is het erg wisselvallig weer geweest. Door de warme dagen van de afgelopen week beginnen veel planten al uit te lopen. Al Veel vogels gehoord ’s morgens.
21 april De Applicatie draait nu 1 maand. Intussen is er de warmste aprildag ooit gemeten in De Bilt. Het gevolg is dat er al veel buren in hun tuin zitten en er veel activiteit op straat is. De bomen schieten door het lekkere weer veel eerder in het blad dan andere jaren. De jaarlijkse trucktour voor gehandicapten is geweest (heel de dag toeterende trucks).
7 mei Regen! De eerste regendruppels sinds de start van het project. Volgens de weerberichten blijft nu dan ook de hele week nat. Met als gevolg dat de temperaturen ook eindelijk weer een beetje normaal zijn voor de tijd van het jaar.
8 juni Het KNMI heeft een weeralarm afgegeven. ’s Avonds is er een bolbliksem waargenomen. In Goirle is iemand overleden door een blikseminslag. Na een erg drukkende dag is er aan het eind van de dag verlichting met een enorme hoeveelheid regen.
26 juni Het wil maar geen zomer worden. Intussen loopt het project al wel ruim 3 maanden. Op dit moment bestaat de verzameling uit bijna 10.000 audio fragmenten!
20 juli De kermis is weer begonnen. Gelukkig mag de helikopter dit jaar maar 1 dag vliegen. Verder zal er waarschijnlijk met enige regelmaat een en ander te horen zijn van de “bierhal”. verder laat het echte zomerse weer nog steeds op zich wachten.
6 september De “zomer” is voorbij! We hebben er niet veel van gemerkt dit jaar. Het lijkt de afgelopen week al herfst te zijn.
14 september Deze week was het dus zo ver. Herfst. De bomen beginnen al te verkleuren en blad te verliezen. ’s nachts is het al beduidend kouder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 september Herfst. Dat betekent dat we al op de helft zijn (ruim 17.000 files) Komend weekend een aantal mooie herfstdagen.
19 november Het begint nu snel erg koud te worden. Afgelopen week zijn bijna alle bomen hun bladeren verloren. De eerste herfststorm is achter de rug.
21 december Het vriest! Het zal waarschijnlijk niet lang duren, maar er is natuurijs. Vandaag zag het er prachtig uit buiten. Geen sneeuw gevallen.
28 januari Het heeft de afgelopen weken niet meer gevroren. Wel erg veel geregend. Het lijkt af en toe al wel lente te worden. In de tuin zitten er al katjes aan de struiken.
6 maart Toch iets te vroeg gejuigd. Het is de afgelopen dagen weer kouder geworden. Wat me wel is opgevallen is dat er weer meer vogels zijn. Gisteren heeft er lange tijd een mus is de tuin zitten fluiten. In de buurt zijn allerlei soorten vogels te horen. In de esdoorn zitten regelmatig koolmezen.
 Â
 Â
 Â
 Â
 Â
 Â
 Â
 Â
 Â
 Â
 Â
 Â