geluidsnabewerking

Geluidsnabewerking

voor film- en TV producties

tel: 06-532 03 033
Olivier Nijs Geluid Studio 2013

Wanneer een film door de editor is gemonteerd, zullen er nog een aantal bewerkingen moeten plaatsvinden om de sfeer te bereiken waarnaar gezocht wordt in een productie.

Niet alleen bij het beeld, maar ook bij het geluid kunnen nog een aantal correcties nodig zijn, zoals verbetering van de verstaanbaarheid, het elimineren of vervangen van storende achtergrondgeluiden, het toevoegen van geluidseffecten, het beter in balans brengen van muziek, stem en effecten en vooral niet te vergeten: het afmixen voor broadcast, internet, dvd/blu ray en bioscoop.

In het traject van de nabewerking zal er rekening mee worden gehouden voor welk publiek een film bestemd is. Een geluidsmix voor de bioscoop vraagt een andere benadering dan die voor internet. De speakers van een mobiele telefoon klinken nu eenmaal niet hetzelfde als die in een bioscoopzaal.

Het beoordelen van de kwaliteit van het geluid in een productie is mede afhankelijk van de goede oren van de geluidstechnicus, maar vooral ook van de goede akoestische- en technische voorzieningen van de studio.

Geluidsman Olivier Nijs en Frank Ikink

Op 25 oktober 2017 werd Tilburger Joost van der Werf geïnstalleerd als Pottekèèker van het openbaar carnaval in Kruikenstad. Samen met zijn filmploeg toog hij in het carnavalsjaar 2017-2018 door Kruikenstad om vijf verhaallijnen te volgen. Het betekende de start van een  uniek project waarin Joost op zoek ging naar de wereld die ‘Karneval in Kruikenstad’ heet.

Wat anderen over mij zeggen

“Olivier has developed a broad range of skills in the field of sound recording. I had a pleasant collaboration with Olivier and hope to work with him again in the future.”

“Olivier is just Top-notch! He did excellent work at my latest short film (Awakening).”

“Olivier has a great acquipment and does his job professional.”

“Fijne vent om mee te werken!!”