Natuurdocumentaire

Ik, Olivier Nijs, ben freelance geluidsman in hart en nieren. Naast mijn werk als geluidsman voor reguliere filmproducties ben ik al jaren gespecialiseerd in het opnemen van natuurgeluiden.

Sinds 2015 ben ik me ook gaan toeleggen op het mixen van natuurdocumentaires. Dit heeft geleid tot 2 prachtige producties: De Terugkeer van, van filmer Cees van Kempen en De Levende Rivier van Ruben Smit. De laatste is voor veel mensen wel bekend van zijn prachtige beelden bij De Nieuwe Wildernis.

Voor deze producties ben ik verantwoordelijk geweest voor de volledige audio opname en mixage. Daarbij heb ik ook het opnemen van foley voor mijn rekening genomen.

Klankbank

Deze geluiden verkoop ik via mijn webshop op Klankbank. Deze  geluiden worden voornamelijk door klanten gebruikt ter ontspanning en meditatie. Maar ook als achtergrond bij films en documentaires.

Rain

In september 2014 is mijn eerste fysieke cd verschenen. Een verzameling van 6 pure Nederlandse regenbuien. Prachtig aan elkaar gemixt. Van lentebuitje tot winterstorm.

Natuurgeluiden

Dit is de opname waar het allemaal mee begon. Een op het oog zo simpele opname van vogels in het bos. Inmiddels na 6 jaar ruim 100.000 keer beluisterd.