Natuurdocumentaire

Natuurdocumentaire

Ik, Olivier Nijs, ben freelance geluidsman in hart en nieren. Naast mijn werk als geluidsman voor reguliere filmproducties ben ik al jaren gespecialiseerd in het opnemen van natuurgeluiden.

Sinds 2015 ben ik me ook gaan toeleggen op het mixen van natuurdocumentaires. Dit heeft geleid tot 2 prachtige producties: De Terugkeer van, van filmer Cees van Kempen en De Levende Rivier van Ruben Smit. De laatste is voor veel mensen wel bekend van zijn prachtige beelden bij De Nieuwe Wildernis.

Voor deze producties ben ik verantwoordelijk geweest voor de volledige audio opname en mixage. Daarbij heb ik ook het opnemen van foley voor mijn rekening genomen.

De Terugkeer van:

Ijsvogel, Torenvalk en Bever. Drie documentaires van 50 min voor BNN-VARA door filmer Cees van Kempen. Ispida Wildlife Productions.

De Levende Rivier

4 melige serie van filmer Ruben Smit waarin hij de kijker meeneemt op een kanotocht door de Nederlandse rivierdelta.

Klankbank

Daarnaast verkoop ik natuurgeluiden via mijn webshop op Klankbank. Deze  geluiden worden voornamelijk door klanten gebruikt voor ontspanning en meditatie.

Rain

In september 2014 is mijn eerste fysieke cd verschenen. Een verzameling van 6 pure Nederlandse regenbuien. Prachtig aan elkaar gemixt. Van lentebuitje tot winterstorm.