De crowd funding campagne is inmiddels succesvol afgerond. In totaal heb ik 134% van het benodigde bedrag opgehaald.

Alle donateurs enorm bedankt!

Het project waarvoor ik deze crowdfunding campagne gestart ben gaat over de release van mijn eerste fysieke cd genaamd Rain. Een stap waarmee ik mijn carrière als producent van natuurgeluidencd’s naar een volgend level wil tillen. Het blijkt namelijk dat mensen die graag naar natuurgeluiden luisteren een fysiek exemplaar in hun handen willen houden. Deze eerste cd zal een aantal opnames bevatten van prachtige regenbuien. Met het vinden en vastleggen van deze regenbuien ben ik ongeveer een jaar bezig geweest. Zoekend naar de perfecte omstandigheden, techniek en mix van geluiden in het bos. Druppels op dorre blaadjes klinken heel anders dan bladeren aan de bomen. En een winterstorm weer anders dan een lente buitje.  Maar nu heb ik dan eindelijk een aantal prachtige opnames bij elkaar gevonden. En deze wil ik heel graag delen.

Als geluidskunstenaar ben ik jaren op zoek geweest naar de perfecte geluidsopname. Ik was op zoek naar ‘het niks.’ Ik heb toen heel veel opnames gemaakt van de wind die tussen de bomen door waait. De schoonheid van deze opnames zit in de bewegingen en dynamiek van de windvlagen. Dit kwam al heel dicht bij het niks waar ik naar zocht. Anno 2014 ben ik een aantal jaren verder en kan op een hele andere manier naar dit materiaal luisteren. De conceptuele verhandelingen die ik destijds nodig had om dit werk te kunnen maken heb ik niet langer nodig. Het gaat alleen nog maar om de pure schoonheid en de beleving van geluiden uit de natuur. En dan bedoel ik geen vogeltjes, maar geluiden die worden gemaakt door de atmosfeer. Wind, regen, Zon, enz.

Hashtag: #raincd

“Olivier is één van de meest zuiver horende personen die ik ken. Hij heeft een schitterende balans gevonden tussen gevoelsmatig luisteren en technisch reproduceren. Ik kan me volledig onderdompelen in zijn soundscapes en ervaar in al mijn vezels de schoonheid van de natuur. Een unieke combinatie van passie en professie die ik zeer waardeer.”
Coen Tuerlings (www.soundfulness.com)

Waar heb ik het geld voor nodig?

Voor het maken en mixen van de opnames, vormgeving en fotografie heb ik geen financiële ondersteuning nodig. Ik heb een bevriende vormgeefster bereid gevonden om de layout van de cd voor mij te verzorgen www.burokaaiman.nl. Voor de promotionele fotografie zal Bart van Vlijmen zijn beste beentje voor zetten.

Jou bijdrage heb ik dus alleen nodig voor het daadwerkelijk persen van de cd’s en de prachtige digipack met booklet.

Hartvannederland

Afgelopen donderdag 1 mei begon het dan eindelijk. De crowd funding campagne voor de release van mijn eerste fysieke cd. De afgelopen weken loopt mijn hoofd er van over. Mijn vrouw klaagt dat ik het nog maar over één ding kan hebben. Maar ja wat wil je? Een echte cd! Die je in je handen kan […]